ERZİNCAN / MERKEZ - Beşsaray İlkokulu

Nis

ÇEDES Projesi kapsamında Erzincan İl Halk Kütüphanesi ve Erzincan Müzesi ziyaret edildi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve programa katılan velilere teşekkür ederiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mrt

Okulumuzda  "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" coşkuyla kutlandı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından   günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu.  Programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda  "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü" programı düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  günün anlam ve önemini belirten yazı ve şiirlerle İstiklal Marşı okundu.  Programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. İlk siren sesinin ardından çök-kapan-tutun hareketini uygulayan öğrenciler ikinci sirenin ardından kontrollü şekilde dışarı çıktılar. Toplanma alanında halka oluşturarak toplanan öğrencilere olası bir deprem durumunda neler yapılacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Mrt

ÇEDES projesinde şubat ayında “sabır” teması işlendi. Tema ile ilgili pano hazırlandı. Proje koordinatörü öğretmenlerinden Gamze KOÇ'un bir aylık gözlemleri sonucu çevresine karşı sabırlı davranan, okul içerisinde örnek davranışlar gösteren beş öğrenciye hediyeler verildi.

Şbt

Meslek hayatı boyunca öğretmenliğin yanında idarecilik ve sendika başkanlığı gibi görevleri başarıyla yapan okulumuz öğretmenlerinden ve bir dönem okulumuzun müdürlüğünü de yapan Kemal KÜTÜK emekliye ayrılmıştır. Eğitime adanmış başarılı bir meslek hayatının sonuna gelen değerli hocamıza sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik dileriz.

Şbt

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi sınıf öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden bir grup okulumuza gelerek 1 ve 2. sınıf öğrencileriyle birlikte çeşitli etkinlikler yaptı.

Ock

2023-2024 eğitim-öğretim yılının I. dönemi 19.01.2024 tarihi itibariyle tamamlandı. Herkese bol kitap okumalı iyi tatiller dileriz.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında “Yardımseverlik ve Merhamet” temalı etkinlik düzenlendi. Okul koridoruna bir iyilik kumbarası konuldu. İsteyen kişilerin bu iyilik hareketine katılacağı belirtildi. ÇEDES Projesi koordinatör öğretmenlerinden Gamze KOÇ eşliğinde toplanan yardımlarla çeşitli hediyeler alındı. Hediyeler öğrencilerle birlikte paketlenerek Erzincan Sevgi Evi'nde kalan çocuklara teslim edildi.

Ock

Karne haftası etkinlikleri kapsamında 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri Gamze KOÇ eşliğinde halı dokuma etkinliği yaptı.

Yapılan etkinlikte;

*Milli el sanatlarımızı yeni nesillere öğretmek ve tanıtmak,

*Geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurmak,

*Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı minik yüreklerle yeniden canlandırmak,

*Ögrencilerimizi tüketici toplumdan üretici topluma doğru yol aldırıp el becerileriyle üretim yapmasını sağlamak, hedeflendi.

Ock

Okulumuz 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen okuma bayramından görüntüler...

Ock

Okulumuz tarafından hazırlanan 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı yayınlandı.

Ara

Yeryüzü Doktorları Üniversite Kulübü öğrencileri okulumuzu ziyaret etti. Diş hekimliği öğrencisi dişlerin nasıl fırçalanacağı hakkında, diyetisyenlik öğrencisi de sağlık beslenme üzerine sunum ve bilgilendirme yaptı. Tıp fakültesi öğrencileri göz taraması yaptı. Ayrıca sirke ve karbonat deneyiyle balon şişirme deneyi yaptı. Daha sonra bahçede öğrencilere çeşitli etkinlikler yapıldı.